Sunday, February 5, 2017

M.A.G.U.S. - Gyilkossag Melfordban

Why is this post not in English?


Bevezető


A kalandozók véglegesítették az üzleti ügyeket Ulayah farmján, majd belovagoltak Melfordba továbbadni az értesüléseket megbízóik embereinek. Az egykor békés falut azonban hatalmas felfordulás közepén találták. A kocsmáros előző éjjel meggyilkolták!

A csapathoz új kalandozó csatlakozott: Athosian, a félelf tolvaj. Gyakorlásképpen lenyűgözte a farm munkásait íjásztudományával, és elcsalta tőlük a banditáktól zsákmányolt fegyverek értékesebb darabjait.

Nyomozás


A rendkívül inkompetens városőrök nagy nehezen meggyőzték a kalandozókat, hogy kiderítsék a rejtély nyitját. Biztosították őket, hogy mindenki, aki azelőtt éjjel a kocsmában volt, ki volt hallgatva, de semmilyen hasznos információt nem tudott nyújtani, és természetesen nem hagyták el a falut.
A kocsmárost az istállóban találták meg aznap reggel. Testét azóta a helyi Antoh templomba vitték, felravatalozni. A nyomozás az istállóban indult, ahol meg lehetett állapítani pár körülményt (egy nagyméretű férficipő nyomai az áldozat hátához vezettek). Ezek után a kalandozók a testet kívánták látni. A kápolnában nyugvó hulla szúrt sebet viselt, melyet nem hozzáértő kéz ejtett rövidkarddal.

Amíg kalandozó társai a papot és a városőrt faggatták, a tolvaj elnézett a templom hajójába, kirabolni a helyet. Az oltáron hagyott ezüst gyertyatartót sikerült idejében elrejteni a betoppanó öregasszonyok elől.


A kalandozók ezután visszatértek a kocsmába, kihallgatták a kocsmáros hugát, Lénát, és körülnéztek a kocsmáros szobájában. Minden körülményt rendkívül gyanúsnak találtak, ahogyan azt illik (rövidkard a faliszekrényben, kívül-belül sáros cipők, házassági bizonyítvány amit senki sem említett, dupla végrendeletben egymásra hagyott kocsma). Lénára terelődött a gyanú, aki előző este elvileg egész végig a kocsmában volt és felszolgált a vendégeknek, kivéve egy adott időpontot, amikor a helyi méhésszel veszekedtek a pincében megemelt árak miatt. A kalandozók ráharaptak a nyomra, és kihallgatták a méhészt, Magdalénát. Többször is. Gyakorlatilag oda-vissza járkáltak a méhészet és a kocsma között, míg a két nő szótlanul tűrte az időnként személyes és durva faggatózást.

Amikor úgy gondolták, hogy alapos elméletük van, a kalandozók lecsalták a kocsma pincéjébe a két nőt, és szembesítették őket az elméletükkel. Shamil meggyőző szónoklatát Armatio fény-illuziója egészítette ki. Léna megtört és vallott, Magdaléna elvesztette önuralmát és elszólta magát.

Végkifejlet


A városőrök elvitték a két nőszemélyt, a kalandozók pedig megünnepelték a sikeres detektívmunkát.

No comments:

Post a Comment